Pagina opties

Groter
A A
RSS

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap Rivierenland (05-02-2019)

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de leden van Provinciale staten van Gelderland en de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Rivierenland. U kunt dan uw stem uitbrengen. Uiterlijk 6 maart 2019 krijgt u per post de stempassen. Eén voor de provinciale statenverkiezing en één voor de waterschapsverkiezing. Wilt u voor beide verkiezingen uw stem uitbrengen dan moet u beide stempassen meebrengen naar het stemlokaal. Afhankelijk van uw nationaliteit kan het zijn dat u alleen een oproep ontvangt voor de waterschapsverkiezing. 

Wat moet u meenemen bij het stemmen?

Neem bij het stemmen uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee. Een legitimatiebewijs is een identiteitskaart, een paspoort of een rijbewijs. U bent verplicht dit bewijs te laten zien aan de voorzitter van het stembureau. Alleen voor het stemmen mag dit legitimatiebewijs maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Bent u uw stempas kwijt?

Dan kunt u tot uiterlijk dinsdag 19 maart 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij het gemeentehuis, Heuvel 1 in Druten. Schriftelijk of digitaal kan dit ook. Uiterlijk 14 maart moeten wij het digitale verzoek hebben. Schriftelijk mag het verzoek uiterlijk 15 maart binnen zijn. Op www.druten.nl/verkiezingen2019 vindt u het formulier. Vindt u uw “oude” stempas nog terug? Dan kunt u daar niet mee stemmen. U kunt alleen stemmen met de nieuwe stempas.

Waar kunt u stemmen?

Op uw stempas staat het adres van een stemlokaal bij u in de buurt. U bent niet verplicht om daar te stemmen. U kunt in elk stemlokaal in de gemeente Druten uw stem uitbrengen. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 7.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Op www.druten.nl/verkiezingen2019  vindt u een overzicht van alle stemlokalen

Iemand anders machtigen om te stemmen?

Op onze website www.druten.nl/verkiezingen2019  vindt u hiervoor de informatie en de formulieren.