Pagina opties

Groter
RSS

Training mindfulness voor mantelzorgers (09-09-2019)

In het najaar van 2019 organiseert de gemeente Druten een training mindfulness voor mantelzorgers. Dit doet de gemeente samen met La Garde Coaching en Mindfulness en de welzijnsorganisatie, MeerVoormekaar. U bent een mantelzorger wanneer u onbetaald hulp biedt aan mensen in uw omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingbewoners kunnen onder mantelzorg vallen. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten en een stiltedag.

Waarom een training mindfulness voor mantelzorgers?

Als mantelzorger bent u gericht op de zorg voor uw naaste. Daardoor staat de zorg voor uzelf niet altijd op de eerste plek. Overbelasting, piekeren, lichamelijke klachten, minder geld en weinig sociale contacten zijn stressfactoren waar veel mantelzorgers last van hebben. In een mindfulnesstraining leert u hoe u op een andere manier kunt omgaan met belastende situaties en de heftige emoties die daar bij horen. U leert hoe u ook in moeilijke, stressvolle situaties goed voor uzelf kunt blijven zorgen. Daardoor houdt u het gevoel dat u regie hebt over uw leven.

Wanneer is de training?

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten op dinsdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur en een stiltedag. De bijeenkomsten zijn op: 22 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november, 26 november, 10 december en 17 december. De stilte-dag is op dinsdag 3 december van 10.00 tot 16.00 uur. 

Wilt u meedoen, maar kunt u vanwege de zorgtaken niet van huis?

Het kan zijn dat u door uw zorgtaken niet of moeilijk weg kunt van huis. U kunt dan contact opnemen met MariĆ«lle van Swaay van Stichting MeerVoormekaar. Zij kijkt samen met u welke oplossing er voor uw situatie mogelijk is. MariĆ«lle van Swaay is telefonisch bereikbaar via 06 17 86 05 76 of via de mail: m.vanswaay@meervoormekaar.nl.

Moet ik betalen voor de training?

Nee, deelname aan de training kost niets.

Waar kan ik mij aanmelden?

Wilt u meedoen met de training? Meld u dan voor donderdag 3 oktober 2019 aan bij Elise Lagarde van La Garde Coaching en Mindfulness. Elise is telefonisch bereikbaar via 06 - 34 98 02 00 of via e-mail contact@lagardecoaching.nl.