A A

Start Sjors Creatief en Sjors Sportief (05-02-2019)

Op woensdag 6 februari geeft wethouder Sjef van Elk het startsein voor Sjors Creatief en Sjors Sportief op basissschool ’t Geerke in Puiflijk. Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Druten krijgen het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Ruime keuze voor sport, cultuur en techniek

Met Sjors Sportief/Creatief hoeven de leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging of organisatie, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf woensdag 6 febr. in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Vanaf 15.30 uur is de inschrijving geopend. Op dit moment zijn er 70 organisaties die samen voor ongeveer een aanbod zorgen van bijna 130 activiteiten. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele jaar 2019 door.

Actief Maas en Waal

Het concept Sjors Sportief/Creatief , geïnitieerd en uitgevoerd door Actief Maas en Waal,  vervangt het vorige en in Maas en Waal welbekende concept met de naam Snuffelsportpas. Dit nieuwe concept past meer in deze tijd en heeft naast een mooi boekje ook een speciale website. Hier kunnen ouders en kinderen kijken en zich ook inschrijven via deze site voor de activiteiten van hun keuze. Voor de deelnemende verenigingen is deze website ook een hele ondersteuning. Omdat hiermee een groot stuk administratieve belasting  wordt weggenomen én omdat de verenigingen het hele jaar door nog aanpassingen kunnen doen in hun aanbod.

Verlenging samenwerkingsconvenant Actief Maas en Waal

Ruim 10 jaar geleden, in 2008, zijn er 6 partijen gestart met het onderkennen van het belang van Bewegen, Spelen en Sporten voor de ontwikkeling van kinderen en het belang hierbij van samenwerking en afstemming. Het platform Actief Maas en Waal  is toen opgericht. Deze zes partijen waren de gemeente West Maas en Waal, de gemeente Druten, de onderwijsorganisaties Spom, Trivium, Pax Christi College en welzijnsorganisatie Meervoormekaar. Enkele jaren later  zijn ook Zmlk-school De Kom en ’s-Heeren Loo Zorggroep locatie Boldershof aangesloten in dit platform. Immers ook voor de groep met beperkingen is dit uitermate belangrijk. Het platform is inmiddels heel breed bekend in Maas en Waal vanwege hun inspanningen, initiatieven en ondersteuning aan vele partijen. De officiële start van Sjors Sportief-Creatief is een mooi moment om deze bestuurlijke samenwerking opnieuw te bekrachtigen voor tenminste weer 4 jaren.