Pagina opties

Groter
RSS

Plastic verpakkingen, blik en pak (01-10-2019)

Plastic+ is de verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blik en pak. In de gemeente Dar haalt Dar steeds meer plastic+ op.

Wat gaat nog wel eens mis?

Dar ziet helaas ook dat plastic+ vervuild is met bijvoorbeeld luiers, gft-afval, chipszakken, taartdozen, hard plastic zoals plastic speelgoed en emmers. Ook medisch afval zoals naalden en spuiten zorgt voor vervuiling van plastic+ én is gevaarlijk voor mensen die het afval ophalen. Breng medisch afval daarom naar uw apotheek en doe luiers, chipszakken en taartdozen bij uw restafval. Hard plastic kunt u gratis naar de milieustraat brengen. Twijfelt u wat er bij plastic+ mag? Kijk dan eens in de Dar app of de afvalwijzer.

Wat gebeurt er als u plastic+ niet goed scheidt?

Als u plastic+ niet goed scheidt, keurt de afvalverwerker de hele vrachtwagen vol plastic+ af. Eén chipszak in de hele lading kan hier al voor zorgen. Het plastic+ uit deze vrachtwagen kunnen we dan niet gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Dat is zonde en kost veel geld. Als u plastic+ goed scheidt, kunnen we het gebruiken voor nieuwe plastic producten zoals fleecetruien, mutsen en tennisballen. Op www.dar.nl/plastic vindt u meer informatie over plastic+.