Pagina opties

Groter
RSS

Integrale veiligheidscontrole gemeente Druten (21-11-2019)

Vanavond is in de gemeente Druten een integrale veiligheidscontrole gehouden. Dit was een controle van de gemeente, politie, belastingdienst, RDW en de belastingdienst Douane. Doel van de controle was het vergroten van de (verkeers)veiligheid en de leefbaarheid.

Naast veiligheid en leefbaarheid is ingezet op het signaleren van mogelijke ondermijnende activiteiten in Druten. Burgemeester Van Rhee-Oud Ammerveld is tevreden over het verloop van de integrale controle. “Door deze actie is nog beter zicht ontstaan op mogelijke illegale activiteiten. Samen met onder andere de politie, de belastingdienst en RDW is een aantal overtredingen geconstateerd waartegen verbaliserend is opgetreden. Hiermee willen we laten zien dat we dit soort gedrag niet toestaan in onze gemeente. Daarin blijven we samenwerken”.

Controle voertuigen

Door de politie en belastingdienst zijn 155 voertuigen gecontroleerd. Er zijn drie aanhoudingen verricht vanwege het rijden onder invloed. Voor 11 overtredingen is een proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor het mobiel bellen tijdens het rijden, het rijden zonder geldig rijbewijs en het niet dragen van een gordel.

De belastingdienst heeft voor een bedrag van 30.749 euro aan openstaande belastingschuld geïnd. Er zijn 2 beslagen gelegd, zonder dat de voertuigen zijn afgevoerd.