Pagina opties

Groter
RSS

Hoe is het met uw energielabel? (20-05-2019)

De lente begint, tijd om alles open te zetten en de warmte binnen te laten. We krijgen er energie van. Het afgelopen koude seizoen is bij uitstek de periode waarin we de zwakke plekken in onze woningen merken: optrekkende kou en tocht maken het comfort minder.

Maatregelen zonder spijt

Een goed voornemen is om, vóór de volgende winter, maatregelen te nemen waar je geen spijt van krijgt. Veel van die maatregelen horen bij onderhoud, zoals het dichten van kieren en naden, onderhoud aan deuren, ramen en kozijnen, ventilatieroosters e.d. Een paar extra isolatiemaatregelen (vloer, dak en gevel) zorgen voor een hoger energielabel.  Kortom: u kunt heel wat energie besparen én meteen het comfort in uw huis verbeteren.

Ook zonnepanelen zorgen voor een hoger energielabel. Een prima ontwikkeling, omdat de salderingsregeling is verlengd tot 2023 en u 21% btw op de factuur terugkrijgt. Ook heeft Munitax aangegeven dat zonnepanelen de WOZ-waarde van de woning niet zullen beïnvloeden!

Duurzame lening

Voor veel energiebesparende maatregelen, ook voor zonnepanelen, kunt u een Duurzaamheidslening krijgen: dit is een financiering door uw gemeente tegen een lage rente (1.6%).

Vragen 

Heeft u vragen, neem dan contact op met Loket Duurzaam Wonen Plus. Via www.duurzaamwonenplus.nl vindt u de openingstijden en locaties. U kunt ook in een andere gemeente terecht, als de openingstijd u daar beter uitkomt. Een e-mail sturen met uw vraag naar info@duurzaamwonenplus.nl kan natuurlijk ook.