Pagina opties

Groter
RSS

Aangepaste planning reconstructie Scharenburg (08-07-2019)

De reconstructie van het riool en de verkeerskundige aanpassingen van de Scharenburg zijn in volle gang. Het eerste deel van de werkzaamheden is afgerond. We zijn nu bezig met Fase 4. Vorige week kondigden we al aan dat Fase 4 duurt tot 23 augustus. Op 23 augustus zijn daarmee, iets later dan gepland, de totale werkzaamheden aan de Scharenburg afgerond.

Werkzaamheden in de zomer

We werken in de zomer aan één stuk door, ook tijdens de bouwvak. Voor een van de afsluitende activiteiten, het aanbrengen van een straatstenenprint in de asfaltverharding, zijn we echter afhankelijk van een partij die in de bouwvak gesloten is. Hierop hebben we de planning iets moeten aanpassen, tot einddatum 23 augustus.

Hoe zien de komende weken eruit:

  • We zitten nu in Fase 4, die loopt door tot het eind van het project op 23 augustus.
  • De grootschalige én lokale omleidingen zoals aangekondigd voor Fase 4 blijven van toepassing tot 23 augustus. Zie de BouwApp en www.druten.nl/scharenburg.
  • Parallel aan Fase 4, start in augustus ook Fase 5. We ronden Fase 5 gelijktijdig af met Fase 4: op 23 augustus. Voor de werkzaamheden van Fase 5 treffen we lokaal aanvullende verkeersmaatregelen die we nog communiceren.

Werkzaamheden in Fase 5

In Fase 5 realiseren we een viertal zaken:

  • We brengen de definitieve deklaag aan op de Scharenburg tussen De Parken en de Klepperheide inclusief de definitieve deklaag op de Klepperheide.
  • We brengen in de nacht van 1 op 2 augustus, van 21.00 tot 06.00 uur, de deklaag aan op de Scharenburg ter hoogte van de inrit Albert Heijn tussen de Klepperheide en rotonde Koekoek.
  • We plegen grootschalig onderhoud aan de rijbaan van de Scharenburg tussen rotonde Javaplein en rotonde Koekoek, in de nachten van 12 t/m 16 augustus van 21.00 tot 06.00 uur.
  • In de week van 19 tot 23 augustus brengen we een straatstenenprint aan in de asfaltverharding.

Alle actuele informatie en het laatste nieuws over dit project vindt u in de BouwApp die u gratis kunt downloaden in de Apple Store en in de Google Play Store. Ook vindt u alle informatie op www.druten.nl/scharenburg.